De parachutemoord

Vrijdag start in Tongeren het langverwachte assisenproces rond de parachutemoord. Els Clottemans moet zich verantwoorden voor de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren.

Het gerecht ziet als motief de driehoeksverhouding tussen Clottemans, Van Doren en hun gemeenschappelijke minnaar Marcel Somers. Clottemans zou de parachute van Van Doren gesaboteerd hebben, maar tot op heden houdt ze haar onschuld staande. Er zijn aanwijzingen, maar geen harde bewijzen.

Samen met 3 betrokkenen kijkt Telefacts vooruit naar één van de meest spraakmakende assisenzaken van de voorbije jaren.

Luc Deijgers bestuurde het vliegtuig waaruit Van Doren haar fatale sprong maakte. Volgens hem  is het saboteren van een parachute kinderspel.

Jef Vermassen verdedigt de echtgenoot van het slachtoffer. Het proces wordt een martelgang voor de familie, vreest hij. Niet in het minst door de grote media-aandacht rond de zaak.

Journalist Farouk Ozgunes raakte van meet af aan geïntrigeerd door de zaak. Hij heeft het gevoel dat niet alle sporen in het dossier even grondig onderzocht zijn. Het proces zal zeker 4 weken duren. Nog nooit was de uitkomst van een rechtszaak zo onvoorspelbaar als nu.