De man met 121 kinderen

01/08/2012 - 08:44

Donderdag 2 augustus - Winston Blackmore is een polygamist.  Hij heeft 121 kinderen bij 24 vrouwen.  Ieder weet het van elkaar en ieder respecteert elkaar.  Ze wonen allemaal samen in Bountiful , een stadje in Canada.

Voor Winston en zijn clan maakt polygamie deel uit van hun   geloof.  Hij leidt er de Mormoonse gemeenschap  en volgens hun regels kan je door  meerdere vrouwen en kinderen te hebben,  een betere plek veroveren in het hiernamaals.

Winston is de leider, hij beslist over zijn familie.  Zijn echtgenotes volgen en gehoorzamen hem.  Ze zijn vereerd als hij bij hen is. 

Zelpha Chatwin is zijn 10de vrouw.  Ze is zwanger van haar 8ste kind.  Ze heeft als jong meisje door de VSA gereisd en toen ze in contact kwam met Winston voelde het als thuiskomen.   Ze is met hem gehuwd en sindsdien is ze niet meer uit Bountiful weggeweest.  Dit is het leven waar ze altijd naar gezocht heeft.  Samen met  haar “zusters”,  de 23 andere echtgenotes van Winston staat ze in voor de opvoeding van de kinderen.

Jarenlang was Winston de vertegenwoordiger van de fundamentele kerk van Jezus Christus van de heiligen der laatste dagen.  Deze sekte werd vanuit Texas geleid door Warren Jeffs.  Hij noemde zichzelf de profeet van deze  kerk.  Jeffs  leidde deze sekte met de ijzeren hand tot er sprake was van seksueel misbruik en huwelijk met minderjarigen.

Volgens bronnen huwelijkte hij minderjarige meisjes uit aan Winston Blackmore, die dit naar eigen zeggen niet kon weigeren. Dat staat binnen hun geloof gelijk aan excommunicatie.

De Canadese overheid is een onderzoek tegen Winston gestart, maar dat verloopt zeer moeizaam.  Winston Blackmore baseert zich op de vrije keuze van religie.

 

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra