Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Bekijk volledige afleveringen op

De jacht op koperdieven

Woensdag 30 april - Metaal- en koperdieven gaan extreem ver om hun buit binnen te halen. Ze leggen koperen kabels over de treinsporen en ontmantelen eigenhandig hoogspanningskabels. Allemaal met risico voor hun eigen leven en dat van onschuldige burgers. De Britse politie heeft daarom de oorlog verklaard aan dit soort criminaliteit. En daarvoor worden de grote middelen ingezet.

De politie patrouilleert ’s nachts langs de treinsporen van Groot-Brittannië. Met infraroodcamera’s en warmtezoekers proberen ze koperdieven op heterdaad te betrappen. Ze zetten zelfs helikopters in om vluchtende criminelen kilometers lang te kunnen volgen. En alles wordt gefilmd.

Op de internationale markt is de prijs van koper en metaal de laatste jaren verdrievoudigd. Koper is het nieuwe goud en dat weten ook criminele bendes. De zwarte handel brengt in Groot-Brittannië alleen al meer dan 5 miljard euro op. In Telefacts Laat volgt een reportageploeg politie-eenheden die gespecialiseerd zijn in de jacht op koper- en metaaldieven. Aan de hand van uitzonderlijke beelden van bewakingscamera’s wordt getoond hoe deze criminele bendes te werk gaan en hoeveel risico’s ze daarbij nemen.

De jacht op de koperdieven.

De keuze van Cathérine, woensdag in Telefacts Laat, omstreeks 22.10 uur bij vtm.