De jacht op koperdieven

29/04/2014 - 22:30

Woensdag 30 april - Metaal- en koperdieven gaan extreem ver om hun buit binnen te halen. Ze leggen koperen kabels over de treinsporen en ontmantelen eigenhandig hoogspanningskabels. Allemaal met risico voor hun eigen leven en dat van onschuldige burgers. De Britse politie heeft daarom de oorlog verklaard aan dit soort criminaliteit. En daarvoor worden de grote middelen ingezet.

De politie patrouilleert ’s nachts langs de treinsporen van Groot-Brittannië. Met infraroodcamera’s en warmtezoekers proberen ze koperdieven op heterdaad te betrappen. Ze zetten zelfs helikopters in om vluchtende criminelen kilometers lang te kunnen volgen. En alles wordt gefilmd.

Op de internationale markt is de prijs van koper en metaal de laatste jaren verdrievoudigd. Koper is het nieuwe goud en dat weten ook criminele bendes. De zwarte handel brengt in Groot-Brittannië alleen al meer dan 5 miljard euro op. In Telefacts Laat volgt een reportageploeg politie-eenheden die gespecialiseerd zijn in de jacht op koper- en metaaldieven. Aan de hand van uitzonderlijke beelden van bewakingscamera’s wordt getoond hoe deze criminele bendes te werk gaan en hoeveel risico’s ze daarbij nemen.

De jacht op de koperdieven.

De keuze van Cathérine, woensdag in Telefacts Laat, omstreeks 22.10 uur bij vtm. 

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra