De jacht op een pedofiel

Dennis Ferguson is de bekendste pedofiel van Australië. Hij is veroordeeld voor het verkrachten van twee kinderen op een hotelkamer. Zijn gevangenisstraf van 14 jaar zit erop, maar Ferguson toont nog altijd geen schuldbesef:
Ik stond net in de douche toen de politie op de deur klopte. Ik dacht dat het een vriend was en ging opendoen. Maar ik wist helemaal niet dat het meisje op dat moment naakt op het bed zat. Ik heb niks verkeerd gedaan. Maar plots staan er zeven agenten in je hotelkamer.

De feiten zijn nochtans bewezen. Het zorgt ervoor dat Ferguson in geen enkel dorp welkom is. De bewoners zijn bang dat hij weer zal toeslaan en protesteren dag en nacht voor zijn deur. Zo moet Ferguson elke nacht een andere slaapplaats zoeken. Eén van de bewoners formuleert het als volgt:
Zijn straf uitgezeten? Weet je, zoiets kan je niet afleren. Eens een pedofiel, altijd een pedofiel. Waarom zouden we het risico lopen dat hij zich aan onze kinderen vergrijpt?Ik weet niet waar hij moet wonen, maar alleszins niet hier.

Uiteindelijk kan Ferguson alleen nog terecht in het huis van een andere pedofiel. Het maakt de kans wel erg groot dat hij opnieuw een misdaad zal begaan. En dus beslist de overheid dat hij daar ook weg moet. Maar waar naartoe? Een pedofiel die leeft als opgejaagd wild, u ziet het dinsdag in Telefacts 360: “De jacht op een pedofiel”.