De hiphopbendes van Oostende

20/05/2013 - 12:00

Dinsdag 21 mei - Juli 2011. Op de hoek van een café in het centrum van Torhout, springen een aantal mannen uit de laadbak van een pick-up truck. Er ontstaat een steekpartij waarbij 1 dode valt en 2 anderen zwaargewond raken. De daders blijken lid te zijn van RAW13, een hiphopbende uit Oostende. De raid in Torhout is het drieste eindpunt van de jarenlange rivaliteit tussen twee Oostendse rappersgroepen.

" Die van RAW13 stellen niks voor", zegt Steve De Coster. Hij is de leider van de Gaul Disciples, de rivaal. " Op het Wapenplein hier gebeuren zotte dingen. Er werd al geschoten met rubberkogels. Vroeger droeg ik ook een wapen om mezelf te beschermen", aldus Steve.

Robin Van Bossuyt wuift het weg: "De Gauls zijn een lachertje. "Wie lid wilde worden bij RAW13 moest sparren, boksen tegen één van de leden. Als je overeind bleef, was je erbij. Maar er zijn er veel afgedropen".

In Telefacts getuigen een aantal bendeleden van De Gaul Disciples en RAW13 openlijk voor de camera over het onderlinge geweld, de steekpartij in Torhout en hoe ze nu hun agressie proberen te kanaliseren via rapmuziek.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra