Het WK: de grote Brazilië-test

Dinsdag 13 mei - Volgende maand start het WK Voetbal en reizen duizenden Belgische voetbalsupporters naar Brazilië om de Rode Duivels te steunen. Maar waar komen de supporters terecht en waar houden ze het best rekening mee? En hoe maakt Rio de Janeiro zich klaar voor 600.000 extra toeristen tijdens het WK? Reporter Julie Colpaert gaat op prospectie voor Telefacts en doet de grote Brazilië-test, nog voor de supporters daar toestromen.

Zo bezoekt Julie ‘Devillage’, de camping waar vele Belgische fans zullen logeren en gaat ze de geur opsnuiven van het heilige gras in het legendarische Maracana Stadion, waar de Rode Duivels tegen Rusland zullen spelen. Julie onderzoekt ook waar de supporters het best logeren en hoeveel hun reis hen zal kosten.

De belangrijkste uitdaging in Rio is de mobiliteit en de veiligheid. Rio, en zeker Copacabana,  is één van de drukst bevolkte plekken ter wereld, waar je op doordeweekse dagen uren in de file staat en beducht moet zijn voor dieven.  Bij het CICC, van waaruit alle interventies gecoördineerd worden,  beseffen ze dat maar al te goed en zijn ze daar op voorbereid: “We beschikken over ongeveer 1000 camera’s als je de camera’s van de straat en de gemeenten samentelt, maar we hebben ook nog toegang tot de camerabeelden in de metro, in trams en schepen. En vandaag hebben we er ook nog 950 die met een camera zijn uitgerust. Dus komen we in totaal ongeveer aan 2.000".

De grote Brazilië-test, dinsdag om 21.50 bij VTM.