De bevrijding, en dan?

13/10/2010 - 10:49

Het moment waarop de mijnwerkers bovenkomen zal in Chili tot nooit geziene vreugdetaferelen leiden. Maar ook in België leeft de Chileense gemeenschap volop mee met de gebeurtenissen in Copiapó. Wij keken met enkele Chileense ‘Belgen’ naar de bevrijdingsoperatie.

Maar eens boven, staat de mijnwerkers een nieuw leven te wachten. En vooral: een lang verwerkingsproces, voorspelt traumapsycholoog Koen Van Praet van het Rode Kruis “Sommige mensen zullen zich afvragen: waarom heb ik het overleefd? Om hier terug in de mijnen te werken of terug de dagelijkse beslommeringen te moeten ondergaan zoals een kapotte lavabo? Het gebeurt dat mensen in een depressie terechtkomen, ook al heeft men fantastische dingen gedaan of overleefd.”

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra

Andere programma's