Cathérine Moerkerke gaat voluit voor Telefacts

06/09/2013 - 12:45

In dit nieuwe tv-seizoen schrijft Telefacts aan een inhoudelijk nieuw verhaal, met langere reportages die dicht op de actualiteit zitten en waarin de onderwerpen dieper worden uitgespit. 

Als actualiteitenmagazine wil Telefacts namelijk het antwoord geven op de vragen waar de kijker mee zit, antwoorden eisen van de verantwoordelijken en dieper ingaan op wat leeft in Vlaanderen. Cathérine Moerkerke wil voluit meewerken aan de vernieuwing van Telefacts en haar journalistieke ervaring aanwenden om nog meer mee de lijnen uit te zetten en zelf reportages te maken. Om zich helemaal op Telefacts te kunnen concentreren heeft zij dan ook beslist om vanaf 9 september 2013 een sabbatical te nemen als anker van VTM NIEUWS. 

Cathérine Moerkerke: “Ik was altijd al nauw betrokken bij de dagelijkse werking van Telefacts, maar nu wil ik er voor de volle 100 % kunnen voor gaan. Ik zit namelijk al een tijdje met de ambitie om dieper en intenser met dossiers bezig te zijn. Ik heb jarenlang reportages gemaakt voor VTM NIEUWS en ik ben al tien jaar voltijds anker van VTM NIEUWS. Maar nu wil ik de zaken grondiger en vanop wat meer afstand bekijken. We werken bij Telefacts met een bijzonder fijne ploeg en die wil ik heel graag voltijds versterken. “ 

Algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack: “Ik heb alle begrip voor de keuze van Cathérine. Dat zij behalve presenteren ook reportages gaat maken en mee de lijnen gaat uitzetten, zal Telefacts alleen nog beter maken. Haar ervaring als anker zal er ook voor zorgen dat Telefacts en VTM NIEUWS nauwer bij elkaar aansluiten en elkaar wederzijds versterken.”

Vilvoorde, 6 september 2013.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra