Cathérine Moerkerke gaat voluit voor Telefacts

In dit nieuwe tv-seizoen schrijft Telefacts aan een inhoudelijk nieuw verhaal, met langere reportages die dicht op de actualiteit zitten en waarin de onderwerpen dieper worden uitgespit. 

Als actualiteitenmagazine wil Telefacts namelijk het antwoord geven op de vragen waar de kijker mee zit, antwoorden eisen van de verantwoordelijken en dieper ingaan op wat leeft in Vlaanderen. Cathérine Moerkerke wil voluit meewerken aan de vernieuwing van Telefacts en haar journalistieke ervaring aanwenden om nog meer mee de lijnen uit te zetten en zelf reportages te maken. Om zich helemaal op Telefacts te kunnen concentreren heeft zij dan ook beslist om vanaf 9 september 2013 een sabbatical te nemen als anker van VTM NIEUWS. 

Cathérine Moerkerke: “Ik was altijd al nauw betrokken bij de dagelijkse werking van Telefacts, maar nu wil ik er voor de volle 100 % kunnen voor gaan. Ik zit namelijk al een tijdje met de ambitie om dieper en intenser met dossiers bezig te zijn. Ik heb jarenlang reportages gemaakt voor VTM NIEUWS en ik ben al tien jaar voltijds anker van VTM NIEUWS. Maar nu wil ik de zaken grondiger en vanop wat meer afstand bekijken. We werken bij Telefacts met een bijzonder fijne ploeg en die wil ik heel graag voltijds versterken. “ 

Algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack: “Ik heb alle begrip voor de keuze van Cathérine. Dat zij behalve presenteren ook reportages gaat maken en mee de lijnen gaat uitzetten, zal Telefacts alleen nog beter maken. Haar ervaring als anker zal er ook voor zorgen dat Telefacts en VTM NIEUWS nauwer bij elkaar aansluiten en elkaar wederzijds versterken.”

Vilvoorde, 6 september 2013.