Bizarre begrafeniswensen

Woensdag 6 november - “Toen ons zoontje stierf, vermengden we zijn assen met inkt en lieten we er een tattoo mee maken”

Vroeger verliep een ceremonie na een overlijden eenvoudig en voorspelbaar: eerst de mis, dan de begrafenis op het kerkhof en als afsluiter de koffietafel. Maar anno 2013 is de klant koning en die klant heeft soms vreemde wensen: zoals bv. een tattoo met de assen van een dierbare.

“Onze zoon overleed toen hij twee jaar oud was. En omdat we er een speciale tatoeage van wilden maken, hebben we een beetje assen aan de inkt toegevoegd. Sindsdien hebben we gemerkt dat er nog mensen geïnteresseerd in zijn.”, vertelt Mark Richmond , eigenaar van tattooshop Gods of Ink in het Engelse Worcester.

Op het dressoir van Rachel pronkt een dodenmasker: de gelaatsafdruk van haar vriend Sebastian: "Ik vind hem zo mooi en het is zo echt. Hij is nu 2 jaar dood, maar zo is hij nog steeds  bij mij”, aldus  weduwe Rachel.

Een lijkschouwersfamilie  die al sinds 1862, doodskisten maakt heeft een aparte afdeling opgericht voor Crazy Coffins of ‘gekke doodskisten’. “Bij ons kunnen mensen hun eigen doodskist ontwerpen,” legt directeur David Crampton uit. “De meeste mensen die dat doen hebben gewoon een leuk leven gehad en willen dat hun uitvaart dat ook uitstraalt. Zo hebben we al doodskisten gemaakt in de vorm van een gsm, een gitaar en zelfs vliegtuig.”

Bizarre begrafeniswensen, woensdag 6 november in Telefacts Laat, met Cathérine Moerkerke.