Bio: Gezonder voor mezelf of voor de wereld?

Dinsdag 18 februari - Bioproducten doen het steeds beter. De Belgen hebben vorig jaar 417 miljoen euro uitgegeven aan bioproducten. In 2008 bedroeg dat cijfer nog maar 280 miljoen euro: bijna een verdubbeling op 4 jaar tijd. In de supermarkt wordt de afdeling met biologische appelen, eieren en pasta’s steeds groter. Maar weten we wel waarom we bio eten?

Twintig jaar geleden was bio iets voor groene jongens, en vond je de producten enkel in de speciaalzaak. Maar vandaag heeft élke supermarkt een grote bio-afdeling. Groenten en fruit, maar evenzeer yoghurt, conserven of kant-en-klaarmaaltijden: alles bestaat in bio. En we kopen het steeds meer. Alleen weten we niet goed waarom we voor bio kiezen. Heel veel mensen denken dat het gezonder is voor henzelf, anderen denken dat bio vooral goed is voor de wereld om zich heen. Nog anderen denken dat het beter smaakt, dat de voedingswaarde hoger ligt, of een combinatie van dat alles.

Telefacts vroeg zich af of bio de meerprijs waard is, ging naar de bioboer en deed de test? Zitten er écht geen pesticides op biologisch fruit? En smaakt soep met biogroentjes beter dan ‘gewone’ soep? 
Het antwoord op uw vragen, dinsdag om 21.45 in Telefacts bij VTM.