Bestemming: Lampedusa

11/02/2014 - 22:30

Woensdag 12 februari - Een reportageploeg kruipt mee in het ruim van een boot vol vluchtelingen met bestemming: Lampedusa. 

Lampedusa, 3 oktober 2013. Ongeveer 300 mensen verdrinken voor de kust van het afgelegen Italiaanse eiland. 300 asielzoekers, onder wie veel vrouwen en kinderen. Vluchtelingen die via Lampedusa hoopten een nieuwe toekomst op te bouwen in Europa. Achter het tragische bootongeluk, schuilt een verhaal van meedogenloze mensensmokkelaars die voor grof geld vluchtelingen overbrengen van het Afrikaanse continent naar het Europese vasteland.

In de reportage van vanavond volgt een cameraploeg een aantal asielzoekers vanuit hun thuisland tot hun Europese eindbestemming. Achteraan in jeeps die met 180 kilometer per uur door de woestijn scheuren en onderin het ruim van een gammele motorboot, waarin 100-den mensen opeengepakt zitten. Heel uitzonderlijk wordt in beeld gebracht hoe het er echt aan toegaat op de mensensmokkelroutes naar Europa. 

De keuze van Cathérine, vanavond in Telefacts Laat om 22.30u bij vtm.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra