Bernard Arnault, portret van een Franse miljardair die Belg wil worden

19/09/2012 - 08:00

Woensdag 19 september - Hij is niet  uit de Vlaamse kranten weg te branden: Bernard Arnault, eigenaar van het grootste luxemerkenimperium ter wereld, baas van modeontwerper Raf Simons en met 35 miljard euro op z’n rekening, de rijkste Europeaan van het moment.

Arnault geeft zelden interviews, laat staan dat hij in z’n privéleven laat kijken. Behalve vanavond.

Telefacts 360 zendt een lange reportage uit over de Franse miljardair die Belg wil worden. De cameraploeg volgt Arnault een jaar lang: tijdens de opening van een Diorwinkel in Shanghai, op zijn hoofdkwartier in New York , maar evenzeer in Roubaix, de arme stad in Noord-Frankrijk waar Arnault is geboren en waar zijn roots liggen.

“Dit is het huis waar mijn grootouders woonden en waar ik mijn jeugd heb doorgebracht”, vertelt de steenrijke zakenman terwijl hij uit zijn limousine met chauffeur stapt. “ En hier heb ik school gelopen: in het lyceum Van der Meersch”. Op de speelplaats wordt de zakenman onverwacht aangesproken door een leerling van 10, die hem vraagt wie hij is en wat hij zoal doet in het leven. “ Ik ben ondernemer”, ontwijkt Arnault de vraag. “ Ik wil elektricien worden”, antwoordt het kind.

Voor de reportage trekt Arnault zijn familiearchief open: oude filmpjes van zijn jeugd,  videobeelden uit de beginperiode van zijn carrière, maar evenzeer privéopnames bij hem thuis, waar hij in zijn vrije tijd tennis speelt met Bjorn Borg en een pianoconcert houdt in Japan, samen met zijn Canadese vrouw.

"Ik hou van Frankrijk en woon er heel erg graag", vertelt Arnault in de reportage. Een jaar na het interview laat hij weten dat hij Belg wil worden…

Wie is Bernard Arnault ? Een uniek portret over de 4de rijkste man van de wereld. Vanavond in Telefacts 360.

 

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra