Vlaamse waaghalzen

27/10/2010 - 15:56

Jimmy Verburgh is de beste freestyle motorcrosser van België. In Turkije deed hij z’n grootste stunt ooit: hij sprong met z’n motor létterlijk over het Paard van Troje, 10 meter hoog en 20 meter ver.

In z’n achtertuin in Zelzate oefent Jimmy dagelijks met z’n team dat intussen al uit 14 jongens bestaat, met uiteenlopende nationaliteiten: “Wij zijn in 8 jaar tijd één van de grootste teams ter wereld geworden en doen onze stunts van Azië tot Zuid-Amerika.”

Aan de spectaculaire freestyle zijn ook een pak risico’s verbonden. Zo liep Steven Stuyven, één van de teamleden, al 40 breuken op. Maar ondanks een recente val, waarbij hij zwaar geraakt werd in het gezicht, denkt Steven niet aan stoppen: “Het maakt mij er niet mooier op, maar dat is het minste van mijn zorgen.”

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra