The Savoy 2

20/07/2011 - 12:00

Het is zover. Na een restauratie van drie jaar gaat het The Savoy-Hotel eindelijk terug open. Het luxe-hotel in hartje Londen maakt zich op voor een speciale gala-avond. Alles moet er onberispelijk bijliggen want het hotel verwacht koninklijk bezoek. Prins Charles is de eregast.

Hoofbutler Sean Davoy draait overuren. Hij moet er op toezien dat de honderden butlers en kamermeisjes hun werk piekfijn uitvoeren. Klant is koning in het vernieuwde Savoy.

“Eens de deuren opengaan kan je niet veel meer doen. Dan moet alles in orde. We kunnen ons geen foutjes permitteren” zegt Sean.

Voor de eerste nacht zijn alle kamers geboekt. Van 350 £ voor een gewone kamer tot en met 10.000 £ voor de koninklijke suite. Voor dat geld moet de service wel buitengewoon zijn.

Zullen Sean en zijn team de eerste gasten een onvergetelijk avond kunnen bezorgen? Of loopt er hier en daar iets fout?

Het tweede deel van The Savoy, donderdag 21/07 in Telefacts Zomer.

 

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra