Telefacts Extra : De jacht op Osama bin Laden

02/05/2011 - 14:28

'Vanavond kan ik het Amerikaanse volk en de wereld melden dat de Verenigde Staten een actie hebben uitgevoerd waarbij Osama bin Laden, de leider van Al Qaida is gedood.' Met die woorden maakte president Barack Obama bekend dat de meest gezochte man van de wereld dood is. 'Telefacts' gaat vanavond in een extra uitzending dieper in op de zoektocht naar Osama die bijna 10 jaar duurde.

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 was bin Laden van de aardbol verdwenen. Vermoedelijk heeft hij zich jarenlang schuilgehouden in het berggebied tussen Afghanistan en Pakistan. Maar uiteindelijk kwamen de special forces van het Amerikaanse leger Bin Laden toch op het spoor. In de Pakistaanse stad Abbottabad, niet ver van de hoofdstad Islamabad woonde hij in een sterk beveiligd villa.
Telefacts reconstrueert de moeizame zoektocht naar Osama bin Laden. We gaan ook rechtstreeks naar New York waar collega Tim Verheyden de vreugde peilt bij de gewone Amerikaan.
Telefacts Extra, vanavond om 22u55 bij vtm

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra