Stijlvol strippen

16/03/2011 - 15:36

Erotische superster, Playboy-covergirl, stijlicoon, ex-vrouw van Marilyn Manson. Dita Von Teese is het allemaal. De dame met de felrode lippen, pikzwarte haren en porseleinen huid ontpopte zich van glamoureuze stripster tot burleske koningin. “Tegenwoordig wordt veel belang gehecht aan natuurlijke schoonheid, ik pas daar niet in. Mij gaat het niet om natuurlijke schoonheid maar eerder over de kunst van fantasie en creatie. Ik voel me alleen extraordinair glamoureus als ik me opkleed.”

Dita Von Teese krijgt met haar theaterachtige stripacts -wat burlesk is- veel navolging. Ook in Vlaanderen. Jill en Dorith vormen samen het burleske dansduo Rebelles. “Voor ons draait het niet om seks, wel om vrouwelijkheid. Burlesk is voor veel vrouwen een excuus om eens ongebreideld vrouw te zijn.”

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra