Premature baby's

18/04/2011 - 15:34

Charlotte was nog maar 25 weken zwanger toen ze plots voelde dat er iets fout was:  “Het was een doodgewone dag en toen kreeg ik stekende pijnen in mijn onderrug. Ik moest op 25 weken al bevallen. Ik vroeg me af of ik zou bevallen of dat ik een miskraam kreeg.” Een paar uur later wordt Kieran geboren, 3 maanden te vroeg en nauwelijks levensvatbaar. “Kieran krijgt nu zijn 6de operatie. Hij heeft problemen met zijn darmen en kan geen eten verdragen.”
7 vrouwen op honderd bevallen te vroeg. Vanaf 25 weken zwangerschap geven dokters de kindjes een kans. Maar de risico's op verwikkelingen zijn zeer groot, een kleine complicatie kan ernstige gevolgen hebben.
Julie is 30 weken zwanger maar de bevalling is voor elk moment.  “Het is bang afwachten. Elke week is een gewonnen week.”
Telefacts volgt vanavond 2 gezinnen tijdens de moeilijkste en bangste weken van hun leven.
Premature baby’s, dinsdag, in Telefacts 360

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra