Philip en zijn 7 vrouwen

“We lopen er niet mee te koop, maar we verzwijgen het ook niet. En we passen op omdat sommige mensen het maar beangstigend vinden, snap je? Eerst vond ik het ook beangstigend.”

 

 

Een paar jaar geleden heeft God, Philip Sharp tot koning gekroond. Althans daar is Sharp zelf van overtuigd. Sindsdien woont hij samen met 7 vrouwen in Hove, een klein dorpje op het Engelse platteland. Een leven dat veel weg heeft van het Oude Testament.

En zijn openbaring heeft zo zijn voordelen. “Ik vind het prachtig. Het is absoluut niet oppervlakkig. Als het alleen om seks ging, om het feit dat ik zeven vrouwen heb met wie ik altijd kan seksen... Dat zou redelijk goedkoop zijn, maar het is een echt Bijbels verbond. En dat is echt prachtig.”

Maar 7 vrouwen die 1 man moeten delen, dat zorgt af en toe voor spanningen. De ene vrouw krijgt al wat minder aandacht dan de andere en dat brengt ook jaloezie met zich mee.

Judith was de eerste vrouw van Philip. Zij heeft de komst van de 6 andere vrouwen moeten accepteren. “Ik kan niet meer zo vaak bij hem zijn als vroeger. Toen waren we constant samen. De hele dag en de hele avond. Soms is dat gemis heel groot. Soms heb ik de indruk dat we elkaar af en toe maar een paar uurtjes zien.”
Toch zijn ze er allemaal zeker van dat het zo moet zijn, en dat God het zo wil.

Telefacts 360, 4 januari bij vtm.