Paparazzi

Het filmfestival van Cannes is het glamourmoment van het voorjaar. Sterren en beroemdheden verdringen zich op de boulevard de la Croisette. Voor paparazzi is dit het begin van een druk seizoen. Voor hen is een foto op de rode loper niet genoeg. Ze willen iets exclusief, ver weg van de officiële locaties.

“Ik vermijd de drukte van het festival. Als je een unieke foto wil dan moet je niet tussen de menigte gaan staan. De echte sterren verblijven in het Eden Roc Hotel” weet Laurent. Hij is een oude rot in het vak, een paparazzi pur sang. Samen met enkele collega’s is hij op een rots geklauterd die rechtover het Eden Roc Hotel ligt. Het is zijn favoriete uitkijkpost. Vanaf hier ziet hij de sterren aankomen die met hun boot bij het hotel aanmeren. Met zijn dure telelens kan hij foto’s nemen tot op een afstand van 200 meter. De kleinste beweging heeft hij gezien.

Een exclusieve foto kan veel geld opbrengen. Van 5000 euro tot 25000 euro. De paparazzi gaan dan ook steeds driester te werk. Alexander maakt gebruik van een vliegende camera. Daarmee kan hij filmsterren probleemloos bespieden.

“Het werkt net als een helicopter. Maar dan op afstandbediening en zonder piloot. Het is ideaal, al moeten we wel opletten. Als de politie ons opmerkt nemen ze alles in beslag”.

Papazazzi, dindsdag 17 mei in Telefacts 360.