Moord op Eric Van Spitael

29/11/2010 - 18:50

De politie en het parket vragen uw medewerking in het kader van een moordonderzoek.

In januari werd de verdwijning gemeld van Eric Van Spitael, een man van 43 uit Buggenhout. Twee maanden later, op 6 maart, werd de man dood aangetroffen in het zeekanaal Brussel-Schelde, nabij de waterskiclub in Ruisbroek.

De man kwam met geweld om het leven. De speurders vermoeden dat Van Spitael al op donderdag 7 januari werd vermoord in zijn woning aan de Hoge Jan in Buggenhout en nadien werd gedumpt in het kanaal.

Het lichaam van het slachtoffer was verpakt in een doorschijnende plastic zak. Deze zak meet 1m30 bij 2m40 en is gemaakt van stevig doorschijnend plastic. De zak is langs 1 lange zijde volledig open.

Hebt u informatie met betrekking tot de feiten, neem dan contact op met de politie. Ook als u meent de plasticzak te herkennen of als u weet waarvoor dit soort zakken wordt gebruikt, dan willen de speurders dat graag weten.

Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119.
U kan dit bericht nog ‘ns rustig nalezen op de website van de politie of op teletekst pagina 725.”

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra

Andere programma's