Mijn nieuwe hersenen

21/01/2011 - 14:39

Simon Hales is 20 jaar oud en heeft een ernstige hersenaandoening. Na een nachtje stappen viel Simon van een trap. Hij lag vijf weken in coma…nadien was hij nooit meer de oude. Wie hem ziet merkt niet meteen dat er iets is veranderd. Maar voor Simon is het een dagelijks strijd om te leren leven met z’n hersenaandoening.

“Ik zou nu aan de universiteit moeten studeren maar in plaats daarvan zit ik hier, thuis. Ik ben boos, erg boos” zegt Simon.

Ook voor zijn familie is het wennen. Simon krijgt af en toe woedeaanvallen, uit frustratie omdat alles anders is dan vroeger en omdat hij zich niets meer herinnert. Voor zijn herstel is het belangrijk dat hij weet wat hem is overkomen. 5 maanden na die bewuste avond bezoekt hij de plaats die zijn leven voorgoed veranderde. Telefacts 360 volgt Simon 6 maanden tijdens zijn moeizame revalidatie.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra