Malafide modellenbureaus

28/02/2011 - 14:42

Je bent jong, je ziet er goed uit en je wil model worden. Het is een droom voor veel jonge meisjes. Alleen weten de meeste meisjes niet hoe ze aan zo’n modellencarrière moeten beginnen. En net daar spelen enkele malafide modellenbureaus handig op in. De verhalen zijn steeds dezelfde: de meisjes worden een grote carrière en lucratieve opdrachten beloofd. Maar in ruil betalen ze wel een fors bedrag aan inschrijvingsgeld, fotoshoots, modeshows en een waardeloos diploma. Het geld wordt betaald, maar van de carrière komt bijna nooit iets in huis.

Momenteel lopen tientallen klachten tegen enkele malafide modellenbureaus. Eén van die bureaus is Look @ Models, een eenmanszaak waarvan de zaakvoerder onlangs bij verstek veroordeeld is tot 2 jaar effectief. Laura kwam bij Look @ Models terecht: “Ik moest betalen voor een opleiding, voor een portfolio en voor kaarten voor een examenshow die er nooit kwam. In totaal 965 euro. Maar ik heb daar niks voor in de plaats gekregen.” En ze is niet het enige slachtoffer…

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra