Kinderen aan de pillen

29/06/2011 - 12:00

Anna is 9 en manisch-depressief. Will is 6. Ook hij lijdt aan een bipolaire storing. Het ene moment zijn Anna en Will euforisch, de andere keer dieptriest of agressief. Al jaren slikken de twee een berg pillen. Het is volgens hun ouders de enige manier waarop de ze een normaal leven kunnen leiden.

De laatste jaren is het aantal kinderen waarbij artsen manische-depressie vaststellen zorgwekkend gestegen. In de Verenigde Staten met maar liefst 4000% in 10 jaar tijd. En bijna altijd wordt er, net zoals bij Anna en Will naar pillen gegrepen.  Maar is dat wel de beste manier om hen te helpen? En wat is het effect van hun medicatie op lange termijn?

Professor Gerald Hütcher onderzoekt de effecten van van psychotropsische drugs bij kinderen. Hij maakt zich grote zorgen:„Een aantal medicamenten verandert de manier waarop de hersenen werken. En ze worden tegenwoordig op erg jonge leeftijd voorgeschreven.“

Kinderen aan de  pillen, dinsdag 05/07 in Telefacts Zomer

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra