Jacht op piraten

26/04/2011 - 10:50

De Golf van Aden is een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld. Ze verbindt de Indische Oceaan met de Rode Zee en het Suezkanaal. Elk jaar varen er zo’n 25.000 schepen door met aan boord miljoenen euro aan goederen of olie.
Maar de Golf van Aden ligt ook aan de kust van een van de gevaarlijkste landen ter de wereld: Somalië. Somalische piraten teisteren al jaren de Golf en de handelsschepen die erop varen. De piraten werken met kleine skiffs en lijken onschuldig, maar schijn bedriegt. Ze vallen enorme vrachtschepen aan, gijzelen de bemanningsleden en eisen losgeld, dat ze meestal nog krijgen ook. 

Marinier Alex Daget en z’n team maken jacht op de piraten. Hij heeft al vaak oog in oog met hen gestaan. “Je voelt de adrenaline door je lichaam stromen. Ook al werken ze met kleine bootjes. Ze hebben zware wapens aan boord. Machinegeweren en raketlanceerders.”, legt hij uit.
Alex en z’n team varen mee met het Amerikaanse vlaggenschip Gettysburg. Samen met andere schepen vormt de Gettysburg een internationale eenheid die moet proberen om de rust te herstellen in de Golf van Aden.

Jacht op piraten, Dinsdag in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra