Internetbruiden

03/12/2010 - 11:58

Voor singles op zoek naar een mooie bruid is het internet een goudmijn. In enkele klikken heb je contact met Russische, Latijns-Amerikaanse maar vooral Filippijnse en Thaise vrouwen.

Iedereen kent de stereotypen: triestige eenzame mannen en mooie jonge vrouwen die uit zijn op geld.  Maar klopt dat beeld wel? Reportagemaakster Laura Barry duikt onder in de wereld van de internetbruiden.

Ze reist naar Thailand en naar de Filippijnen op zoek naar meisjes die willen trouwen met een Westerse man. In Engeland praat ze met mannen die hun “bruid” online hebben besteld.

Tandarts Ken Moylan schaamt zich niet:“Als je op mijn leeftijd wil trouwen dan is dit ideaal. Ik ben er 48. Vrouwen van mijn leeftijd zien er te oud uit. Je wil toch liever een iets jongere vrouw.”

Ken is ondertussen getrouwd met Wan, een Thais meisje. Ze is 32 en de perfecte vrouw voor Ken: “Toen ze me het eerst ontmoette op mijn hotelkamer begon ze meteen mijn kleren op te plooien en de rommel op te ruimen.”

Maar is het allemaal rozengeur en manenschijn? Waarom willen de meisjes zo graag trouwen met een buitenlander of ‘forang’ zoals zij het noemen?

Laura merkt al snel dat de Thaise en Filippijnse vrouwen Westerse mannen idealiseren. Maar dat ideaalbeeld komt vooral voort uit Hollywoodfilms. Eens in Europa of Amerika verandert het sprookje maar al te vaak in een nachtmerrie.

“De eerste keer dat hij mij sloeg was ik erg geschrokken. Ik kon me niet voorstellen dat hij dit deed. Hij was zo agressief omdat hij voortdurend cocaïne nam. Dat ontdekte ik later. Hij verplichte me ook om anale sex te hebben”: vertelt een Thaise vrouw anoniem. Ze is nog steeds getrouwd met een Ierse man en wordt zwaar mishandeld door hem.

Internetbruiden, dinsdag in Telefacts 360

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra