Het kinderziekenhuis

10/08/2011 - 12:00

Het Great Ormond Street ziekenhuis in Londen is een van de meest gerenomeerde ziekenhuizen ter wereld. Het is gespecialiseerd in chirurgische ingrepen bij kinderen. Elke dag verrichten ze hier wonderen. Als op andere plaatsen chirurgen afhaken en de kinderen opgeven dan is Great Ormond Street Hospital vaak hun laatste kans op een redding.

Het is belangrijk om grenzen te verleggen. Om door te gaan waar de anderen stoppen” zegt cardioloog Phillip Rees. Elke dag doen de artsen van Great Ormond Street aan pionierswerk. Ze voeren operaties uit die nog nergens anders zijn geprobeerd.

De kleine Ellis is 7 jaar. Vijf weken geleden stortte hij ineens in. Sindsdien zijn z’n ouders met hem van het ene ziekenhuis naar het andere gereisd maar nergens kunnen ze achterhalen wat er aan de hand is. Nu buigen de experten van Great Ormond zich over de zaak. “We moeten alles opnieuw onderzoeken. De zaak van Ellis is een mysterie” geeft Dokter Christine Pierce toe.

Ook Uzoma ligt in het Great Ormond. Het meisje werd prematuur geboren en is nog maar 27 weken oud. Ze heeft erg veel moeite om adem te halen. Een speciaal team van long-specialisten volgen haar op.

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra