Het kinderziekenhuis

Het Great Ormond Street ziekenhuis in Londen is een van de meest gerenomeerde ziekenhuizen ter wereld. Het is gespecialiseerd in chirurgische ingrepen bij kinderen. Elke dag verrichten ze hier wonderen. Als op andere plaatsen chirurgen afhaken en de kinderen opgeven dan is Great Ormond Street Hospital vaak hun laatste kans op een redding.

Het is belangrijk om grenzen te verleggen. Om door te gaan waar de anderen stoppen” zegt cardioloog Phillip Rees. Elke dag doen de artsen van Great Ormond Street aan pionierswerk. Ze voeren operaties uit die nog nergens anders zijn geprobeerd.

De kleine Ellis is 7 jaar. Vijf weken geleden stortte hij ineens in. Sindsdien zijn z’n ouders met hem van het ene ziekenhuis naar het andere gereisd maar nergens kunnen ze achterhalen wat er aan de hand is. Nu buigen de experten van Great Ormond zich over de zaak. “We moeten alles opnieuw onderzoeken. De zaak van Ellis is een mysterie” geeft Dokter Christine Pierce toe.

Ook Uzoma ligt in het Great Ormond. Het meisje werd prematuur geboren en is nog maar 27 weken oud. Ze heeft erg veel moeite om adem te halen. Een speciaal team van long-specialisten volgen haar op.