Gescheiden levens

22/07/2011 - 12:00

Hassan en Hoessein zijn de beroemdste tweeling van Groot-Brittannië. Ze zijn dan ook een Siamese tweeling. Voor veel mensen vormen ze een curiosum, maar voor hun ouders is het de mooiste tweeling ter wereld.

“Ik heb het moederschap altijd als een geschenk beschouwd,” vertelt Angie Benhaffaf, “maar moeder worden van een Siamese tweeling is pas echt een mooi cadeau. Een mirakel.”

Vader Azzedine Benhaffaf vult aan: “Het enige dat ik kan zeggen als ik naar hen kijk, is dat het twee prachtige baby’s zijn.”

Een Siamese tweeling komt maar voor bij 1 op de 50.000 zwangerschappen. De kans dat ze de bevalling overleven, is nog kleiner. Vier maanden na de geboorte moeten Hassan en Hoessein gescheiden worden. Dat is een risicovolle operatie die maar liefst veertien uur zal duren.

“Als ik mijn hart laat spreken, dan zeg ik: laat ze maar aan elkaar. Maar ik weet dat ze dan ook niet meer lang zouden leven,” zegt Angie Benhaffaf.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra