Eye Candy, de wondere wereld van David LaChapelle

19/11/2010 - 10:37

Shakira, Elton John, Britney Spears, Justin Timberlake,…ze hebben allemaal voor de lens gestaan van de excentrieke fotograaf David LaChapelle. In zijn foto’s hangen halfnaakte vrouwen aan grote kroonluchters, poseren Hollywoodsterren tussen gigantische hamburgers en opblaasbare haaien. David LaChapelle heeft een oneindig rijke verbeelding en zoekt altijd de grenzen op van wat maatschappelijk aanvaard is.

“Hij is controversieel maar ook visionair. Hij heeft heel wat fans maar er zijn minstens evenveel mensen die een probleem hebben met zijn werk.”
:zegt Ingrid Sischy, van het Amerikaanse blad ‘Interview’.

LaChapelle is hot. Beroemdheden staan aan te schuiven om een portret door hem te laten trekken en in New York moeten straten worden afgesloten als een gallerij zijn foto’s toont.

“Ik hou van ideeën die ‘bigger than life’ zijn. Een mooie droomwereld. Als je de realiteit wil…dan neem je beter de bus.” aldus LaChapelle.

LaChapelle zoekt z’n inspiratie in pulpblaadjes, rommelmarkten en pornofilms. De gekste decors en vreemdste atributen vormen de achtergrond. Telefacts 360 neemt een kijkje achter de schermen in de studio van David LaChapelle.

Eye Candy, de wondere wereld van David LaChapelle, dinsdag in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra