Egypte in opstand

02/02/2011 - 06:10

Egypte staat in rep en roer. Al dagen woedt er een massale volksopstand tegen het regime van president Moebarak. Het zijn beslissende uren en de val van zijn bewind is nabij.

Telefactsgezicht Tim Verheyden staat midden tussen de betogers op het Tahrirplein in Caïro: de broeiplaats van het verzet. Hij is er getuige van hoe de woede van het volk zich richt tegen de president. Maar hij voelt ook hoe de sfeer er met de minuut grimmiger wordt en hoe moeilijk werken het is voor journalisten.

Hij ontmoet er de Vlaming Erik Aerts die in Caïro studeert en woont. En hij volgt  de Egyptenaar Essam Hassan. Essam is getrouwd met Eva Vergaelen en woont in België. Maar toen enkele weken geleden in Tunesië de Jasmijnrevolutie uitbrak en het duidelijk werd dat de vonk naar Egypte zou overslaan, vertrok Essam naar z’n thuisland. Daar wil hij de revolutie van op  de eerste rij meemaken. Elke Pattyn bezoekt zijn vrouw die in het vredige Zoersel alles op de voet volgt…

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra