Een baby om mijn kind te redden

12/11/2010 - 10:29

Dave, het zoontje van Tom en Alison is vier jaar oud en doodziek. De jongen lijdt aan een zeldzame vorm van bloedarmoede. Enkel een beenmergtransplantatie kan hem redden. Maar om zeker te zijn dat het weefsel niet wordt afgestoten moet het beenmerg identiek zijn aan dat van Dave. De ouders van Dave hebben hun hoop nu op een IVF behandeling gezet. Alison wil terug zwanger worden als dat het leven van haar zoon kan redden.

“Met de nieuwste technieken kan je al na drie dagen het embryo testen. Dan zien we meteen of hij het juiste beenmerg heeft”, zegt Alison. Ze heeft lang nagedacht over deze keuze want dit soort IVF-behandelingen zijn nog steeds erg controversieel. Zij en haar man zijn allebij overtuigd katholiek.

Ook David en Samantha overwegen een IVF-behandeling voor hun zoontje van 2, Alex.

“Het is niet zo dat we designerbaby willen met blond haar en blauwe ogen. We willen een gezond kind dat ons ander kind kan redden”: aldus David.   

Een baby om mijn kind te redden, dinsdag in Telefacts 360

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra