Dolfijn Roxanne

11/05/2011 - 14:49

Roxanne, een dolfijn van 26 jaar oud, is drachtig van twee kleine dolfijntjes. Als alles goed gaat, wordt de tweeling over 6 maanden geboren in het Dolfinarium van Brugge. En dat zou een wereldprimeur zijn. Maar zover zijn ze in Brugge nog niet, want drachtige dolfijnen zijn heel erg kwetsbaar.
“Als het lukt, is dat voor ons ook commercieel een erg goede zet”, bevestigt Geertrui Quaghebeur, commercieel directeur van het dolfinarium. “We zijn ontzettend waakzaam. Roxanne moet elke dag op controle. En twee keer per week krijgt ze een echo.” Na Knut in de zoo van Berlijn en Kai Mook in die van Antwerpen, worden de twee dolfijntjes uit Brugge misschien wel de nieuwe dierenhype.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra