De test van de elektrische auto

12/01/2011 - 07:00

Eén van de blikvangers van het Autosalon, dat zaterdag start, wordt ongetwijfeld de Nissan Leaf, de eerste elektrische auto die verkozen werd tot ‘auto van het jaar 2011’.

Constructeurs achten de tijd stilaan rijp voor de definitieve doorbraak van deze nieuwe, milieubewuste manier van rijden. Maar toch zijn er nog een pak vragen.

Zijn wij, automobilisten, er wel klaar voor? Wint het milieu er effectief bij? En is de infrastructuur wel voorhanden om op grote schaal elektrisch te rijden? Want het aantal laadpalen in ons land is nog zeer beperkt…

Telefacts doet een test met drie elekrische auto’s: de Nissan Leaf, de Peugeot Ion en de Smart fortwo electric drive. Achter het stuur: journalist Tim Verheyden, acteur Kevin Janssens en Q-music presentatrice Anke Buckinx.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra