De jacht op walvisvaarders

09/05/2011 - 14:16

Zijn het helden of piraten? De leden van de ‘Sea Sheperd Conservation Society’ speuren de oceanen af op zoek naar Japanse schepen die op walvissen jagen.
Ondanks een internationaal verbod zijn er nog heel wat stropers actief die de wet omzeilen. Ze zeggen dat het om wetenschappelijk onderzoek gaat maar in werkelijkheid eindigt het vlees meestal in de keuken van Japanse restaurants.

“We doen er alles aan om ze te vinden. En als we ze vinden dan maken we hen het leven zo ellendig mogelijk.” zegt Paul Watson.

De Canadees Watson is al jaren mileuactivist. Ooit een van de stichters van Greenpeace en nu de omstreden leider van de Sea Sheperd. Met 46 onervaren vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld jaagt hij op clandestiene walvisvaarders. Telefacts 360 vaart een seizoen mee met Watson en z’n team en volgt de verhitte oorlog tussen de activisten en de Japanse vissers.

De jacht op walvisvaarders, dinsdag 10 mei in Telefacts 360.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra