De Comedy-boom

02/02/2011 - 06:00

Stand-up comedy is nog nooit zo populair geweest in Vlaanderen. Alle shows van stand-up comedian Philippe Geubels waren in een mum van tijd uitverkocht. En collega Alex Agnew doet maar liefst 5 keer het sportpaleis in Antwerpen vollopen. Maar ook meer en meer ‘gewone’ mensen zien een carrière als stand-up comedian voor zichzelf weggelegd. Workshops comedy kunnen de vraag niet bijhouden. Telefacts woonde zo’n workshop bij en vond er een aantal enthousiaste leerlingen.

Kevin Rombaux is in het dagelijkse leven grafdelver: “Philippe Geubels is een grote inspiratie geweest. Je begint ervan te dromen: ‘als hij dat kan, kan ik dat toch ook?’ In zijn werkomgeving vindt hij inspiratie:  “Soms zit ik hier op het kerkhof te wachten tot de begrafenismis gedaan is. Dan ben ik met mijn tekst bezig. Als je hier werkt, heb je humor nodig. Een beetje morbide humor, maar anders word je gek.”

Robby Petit is garagist: “Terwijl ik aan een auto sleutel, komt er soms een mop in mijn hoofd op. Als hij geniaal is, schrijf ik hem op. Achteraf kan dat natuurlijk gezeik blijken te zijn.” Voor Martin Puttman die longkanker heeft, is humor een manier om met z’n ziekte om te gaan:  “Mijn grappigste stukken laatste tijd gaan wel over kanker. Als er iemand kanker moest krijgen: ik dan. Als er iemand mee kan omgaan, ben ik het. Ik spot met de dood. Ik kan nog een grote comedian worden, maar het zou wel een korte carrière zijn.”

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra