De Colruytbende

16/02/2011 - 11:36

Zelzate is bang. Bang van de Colruytbende. Dat is een groep van een 30-tal hangjongeren die al geruime tijd overlast veroorzaken. “Je durft alleen niet meer gaan wandelen, want die gasten lopen allemaal met een mes in hun zak”, zegt een inwoner.

 

Aan dat onveiligheidsgevoel moet nu een eind komen, vindt de politiecommissaris. Hij is blij dat er sinds kort een nultolerantiebeleid van kracht is: “Als die jongeren al na een uur of twee terug vrij rondlopen, heb je ook geen eer meer van je beroep.” Maar wie zijn die jongens van de Colruytbende? Telefacts ging op zoek en vond 2 leden van de bende die openlijk hun verhaal doen. “Voor mij is vechten geen sport, hé”, zegt Mitch. “Ik vecht om in leven te blijven”.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra