Cougars

“Vrouwen bereiken hun seksuele piek op latere leeftijd dan mannen. Dus het is bijna logisch dat een jongere man en een oudere vrouw elkaar vinden.” Dat is de theorie van Melanie. Ze is 51 en ze noemt zichzelf een cougar: een vrouw die mannen verslindt, en dan nog het liefst jonge mannen. In Las Vegas – waar anders - komen ‘cougars’ zelfs samen voor de verkiezing van de “Cougar van het jaar”.

De Engelse Birgitta is 45 en zij is er ook bij in Las Vegas. “Mijn ex-partner en ik  zijn twintig jaar samen geweest. En dat was vreselijk. Ik vermaakte me niet. Maar nu ben ik wie ik wil zijn.” Ze heeft zoals de meeste cougars een lange relatie achter de rug, en ze is financieel onafhankelijk.

En net dat vinden sommige jonge mannen interessant. “Als ik geen job heb, dan betalen zij alles.” Drew is 19 en een acteur die in LA woont en actief op zoek gaat naar oudere vrouwen. “Het is financieel gewoon veel makkelijker om een cougar te strikken.”

Op de Dominicaanse Republiek gaat het nog verder. Veel bemiddelde vrouwen op leeftijd trekken erheen als sekstoerist, maar worden dan verliefd op een lokale man, die niet op zoek is naar liefde, maar naar geld en een nieuwe toekomst in een Westers land. Sommigen slagen daar ook in.

Cougars, donderdag 18 augustus in Telefacts Zomer.