Bont is back

23/02/2011 - 10:32

Aan de wintercollecties van de grote modehuizen was het al te zien: bont is terug. De grote couturiers verwerken naar hartenlust dierenhuiden in hun kleding en ook de bontsector zit al enkele jaren opnieuw in de lift. Dat voelen ook de Vlaamse nertskwekerijen.

 

“De laatste jaren mogen we niet klagen”, bevestigt nertskweker An Lapere uit Ledegem. “Vooral de vraag uit China is heel groot en dat komt onze prijs ten goede.” Bont wordt ook door steeds meer mensen gedragen: in jassen, maar ook in kragen en accessoires. Alleen: mensen beseffen het niet altijd. Ze denken dat ze nepbont dragen, maar het is écht. En daar willen dierenrechtenorganisaties zoals Gaia en Bite Back terug de aandacht op vestigen. Want voor hen weegt dierenleed nog steeds niet op tegen het luxeproduct.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra