Blind avontuur

25/12/2010 - 19:11

Ik heb al veel grote races gedaan...maar dit is een echte uitdaging. De zuidpool bereiken is mijn grote droom.” Mark Pollock is een avonturier in hart en nieren. De Ier deed al mee aan de Iron Man, tal van extreme marathons en is een nummer 1 in roeien. Maar ondanks al die successen wil hij nog verder gaan.

Hij schreef zich in voor de South Pole Race. Duizend kilometer stappen op de zuidpool, in temperaturen tot min 50 graden celsius. En alsof dat nog geen uitdaging genoeg is…. de man is blind.  

De eerste dag was een absolute schok. Ik moest vechten om vooruit te geraken. Na een paar uur waren we doodmoe.” Mark en z’n team moeten 16 uur per dag skien om in de race te blijven, terwijl ze een slee van 70 kilo achter zich trekken. Ze hebben 29 dagen om de finish te bereiken.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra