Babies Achter Tralies

11/02/2011 - 16:15

Geen enkel land ter wereld heeft meer vrouwelijke gevangenen dan de Verenigde Staten en het aantal zwangerschappen onder de gevangenen is hoger dan ooit. Elk jaar worden er honderden baby’s geboren achter tralies. De meeste worden bij hun moeder weggehaald na amper 24 uur. Een handvol gevangen moeders kan nu dankzij een nieuw programma, hun kind bij zich houden. Vier moeders delen in Telefacts 360 hun meest intieme ervaringen vanuit de gevangenis.

Een van hen is Balbina Hernandez. Balbina was zwanger toen ze werd opgepakt voor het dealen van drugs. Ze verblijft met haar dochtertje Angelina op de Wee Ones Babyafdeling van de vrouwengevangenis van Indiana. De open cellen van de vrouwen en baby’s in de babyafdeling bevinden zich in een veilige zone, ver weg van mogelijk gevaarlijke gedetineerden.

Bobbi Brush, een ex-drugsverslaafde, werd veroordeeld tot 18 maanden voor diefstal. Ze is 8 maanden zwanger en wil absoluut een plaatsje in de babyafdeling. Maar er zijn maar 10 plaatsen. Als Bobbi niet in aanmerking komt voor de  Wee Ones Babyafdeling, zal ze haar kindje moeten afstaan, 24 uur na de bevalling.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra