Atleten met een sporthart

03/11/2010 - 14:33

Vlaams minister voor Sport Philippe Muyters wil onze jeugd preventief laten screenen op hartafwijkingen. Hij wil zo voorkomen dat jonge mensen plots doodvallen tijdens het sporten. Het risico hierop is beperkt, maar het gebeurt. En als het gebeurt, is het meestal fataal.

Anthony Van Loo, een jonge voetballer van KV Mechelen,  heeft geluk gehad. Toen twee jaar geleden bij hem hartritmestoornissen werden vastgesteld, kreeg hij een defibrillator ingeplant. En die redde zijn leven toen hij vorig jaar op het veld plots een hartstilstand kreeg. “Ik was 7 seconden dood”, zei hij.

Topcardioloog Pedro Brugada heeft net een preventieve screening bij jonge voetballertjes van Eendracht Aalst afgerond. Daaruit blijkt dat zo een screening weldegelijk zijn nut heeft.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra