Adoptie-dagboeken

Heel veel adoptiekinderen in ons land willen vroeg of laat hun biologische ouders kennen. Het is een lange zoektocht, vaak zelfs zonder resultaat. In de Verenigde Staten is daarom open adoptie toegelaten. De biologische moeder staat het kind af, maar houdt contact met het adoptiegezin.
 
Kolene Zittel: “Ik heb gekozen voor open adoptie. Ik kan het kind niet de opvoeding geven die het verdient, maar ik wil wel weten hoe het ermee is. Ik wil zeker zijn dat mijn zoon goed is terechtgekomen en hem vanop een afstand blijven volgen.”
 
Nog tijdens haar zwangerschap komt Kolene in contact met een kinderloos koppel. Greg en Whittney hebben al vier miskramen achter de rug en hopen dat ze zo toch een kind kunnen opvoeden. 
 
“Het klikte meteen met Kolene,” vertelt Whittney Zumdahl. “Ik hoop gewoon dat we na deze hele adoptieprocedure eindelijk een gezin hebben. Mijn hart zou het niet aankunnen om nog eens een kind te verliezen, maar bij open adoptie ben je nooit zeker.”
 
Als de bevalling dichterbij komt, is Kolene plots niet meer zo zeker of ze het kind nog wil afstaan. Dat recht heeft ze. Whittney en Greg gingen er de hele zwangerschap vanuit dat het hun kind zou zijn, maar ze zijn er niet gerust op…