8 jaar, en op internaat

24/08/2011 - 12:00

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. En in Engeland betekent dat voor veel ouders en kinderen een moeilijk afscheid. April, Sandra, Katelyn en Simone, zijn nog maar 8 jaar oud en gaan voor het eerst op kostschool. Ze zullen maar liefst drie maanden van thuis wegzijn.

 

Het is hartverscheurend. Ik heb het er erg moeilijk mee” geeft Sandra de moeder van April toe. “Ik doe het voor haar toekomst. Ik ben er zeker van dat het goed is voor haar

 

April gaat naar Highfield in Hampshire een van de topscholen in Engeland. Vanaf nu zal ze met drie andere meisjes samen op kamer slapen. Vanaf nu staan ze onder hoede van meneer Hesselman, de huismeester van Highfield.

 

“De eerste dagen valt het goed mee. Het is allemaal nieuw voor de meisjes. Pas later kunnen ze heel onverwacht erg veel heimwee krijgen”

 

De avonturen van April, Sandra, Katelyn en Simone in de allerlaatste Telefacst Zomer van het seizoen.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra

Andere programma's