Alles voor mijn dochter!

15/10/2012 - 17:47

Dinsdag 16 oktober - Ive Godecke zijn dochter Jordan werd in de herfst van 2009 door haar moeder Lisa Michael, bekend van het VTM-programma ‘Dancing on Ice’, ontvoerd. Het meisje was toen 2,5 jaar oud.

Ive zocht 2 jaar naar haar, maar tevergeefs. Een Brits detectivebureau werd ingeschakeld en 11 maanden geleden werd het meisje in Zuid-Afrika teruggevonden.

Helen Verbruggen, de moeder van Ive en grootmoeder van Jordan herinnert het zich levendig “We zaten bij onze advocaat toen het verlossende telefoontje kwam. Die man heeft ons echt moeten rustig houden. We waren zo blij. Jordan haar haar was geknipt en zwart geverfd. Maar haar gezichtje herkenden we natuurlijk meteen.”
Ive reisde meteen af naar Zuid Afrika, om zijn dochter te gaan halen. “Alle papieren waren in orde. Maar uiteindelijk heb ik er toch nog 11 maanden doorgebracht. Van de ene hotelkamer naar de andere. “

Telefacts zoekt Ive op in Kaapstad waar hij nog steeds verblijft. De rechter in Zuid-Afrika besliste in september dat Ive de terugkeer van zijn dochter naar België mocht voorbereiden. Lisa Michael tekende beroep aan maar dat is door de rechter verworpen. “Jordan komt terug naar huis. Ik ben blij. Maar mijn dochter is vervreemd van me. Het zal tijd kosten om de band te herstellen.”

Helen Verbruggen, de moeder van Ive, wacht intussen thuis op de terugkeer van haar zoon en haar kleindochter. “Heel deze zaak heeft ons voorlopig zo’n 400.000 euro gekost. Aan opzoekingskosten, detectives, vertaalkosten, etc. Dat is veel. Maar het belangrijkste is dat we Jordan gevonden hebben.”

 

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra