Achter de schermen van de Parijse modeweek

06/10/2010 - 13:02

België is al jaren een ijzersterk modemerk in het buitenland. Dat bleek nog maar eens tijdens de prestigieuze modeweek in Parijs waar onze ontwerpers bejubeld werden. Maar ook achter de schermen zijn een pak landgenoten actief en drukken er hun stempel op modegebeuren.

Inge Grognard, bijvoorbeeld. Zij verzorgt al meer dan 20 jaar de make-up bij internationale modedefilés. In het zog van de ‘Antwerpse Zes’ startte ze haar carrière en ondertussen is ze een autoriteit in het vak. “Maar het  is absoluut geen glitter en glamour. Het is keihard werken.”

Marleen Daniëls is fotografe voor het modeblad Elle. Zij was één van de eersten die backstage fotoreportages maakte tijdens de modeweek in Parijs. “Ik heb ooit eens 2 uur op het toilet gezeten om backstage te kunnen blijven bij Viviane Westwood”, lacht ze.

En ook Nathalie Joos heeft het gemaakt in de modewereld. Zij trokt naar New York om er een eigen castingbureau te beginnen. Op de defilés in Parijs is zij een bekend gezicht en is er verantwoordelijk voor de modellen.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra