23 Jaar onschuldig in de dodengang: de zaak Debra Milke

15/01/2014 - 15:15

Woensdag 15 januari - Debra Milke, een Duits-Amerikaanse vrouw, wordt in 1991 ter dood veroordeeld voor medeplichtigheid aan de moord op haar zoontje van 4. Christopher  Milke wordt twee jaar eerder doodgeschoten in de woestijn in Arizona. De dader bekent, maar vertelt de speurders dat de moeder van het kind hem de opdracht had gegeven. Een overijverige politie-inspecteur gelooft de moordenaar en krijg de jury zover om ook Debra te  veroordelen tot de doodstraf.

23 jaar lang heeft Debra Milke haar onschuld uitgeschreeuwd vanop ‘death row’, waar ze wachtte op haar executie. 23 uur per dag zat ze in isolatie, maar ze bleef vechten voor haar gelijk. Uiteindelijk  is ze erin geslaagd om het onderzoek te laten heropenen en aan te tonen dat de openbare aanklager en de politie-inspecteur  destijds zware fouten hebben gemaakt.  

Op 6 september 2013, werd Debra Milke vrijgelaten op borg, in afwachting van haar nieuw proces. 

 Debra Milke heeft niet alleen haar kind verloren, maar ook nog eens 23 jaar van haar leven onschuldig in de cel gezeten. 

In de reportage van vanavond wordt de zaak Debra Milke gereconstrueerd aan de hand van kroongetuigen en unieke klankfragmenten van de politieverhoren.

De keuze van Cathérine, vanavond om 22.20 u in Telefacts Laat, bij vtm. 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra