Zuipen en knokken

09/08/2013 - 13:00

Dinsdag 13 augustus - “ Sam is die avond als een gezonde jongen het huis uitgewandeld en we hebben hem teruggekregen in een rolstoel”, vertelt Margaret Ford. Sam is 18 als hij na een avondje stappen in elkaar wordt geslagen door een dronkenman. “ Die kerel sloeg en schopte Sam zo hard dat hij roerloos bleef liggen”, herinneren Sam’s vrienden zich. Sam raakte verlamd, lag weken in een coma en heeft blijvende hersenschade opgelopen. 

Het verhaal van Sam is tragisch, maar het is geen uitzondering meer. In Australië trekken politie en hulpdiensten aan de alarmbel. Het binge-drinken of crimineel zuipen is een plaag en zorgt voor een ongeziene golf van agressie in uitgaansbuurten.  “De ernst van het geweld is steeds meer toegenomen. Het aantal snijwonden door glas, het aantal hoofdwonden en het aantal rake slagen die we vroeger nooit zagen, zijn de afgelopen jaren toegenomen en dat is toch echt onrustwekkend.”, vertelt neurochirurg Brian Owler

In Telefacts Zomer volgt een reportageploeg de politiedienstenen filmt ze zelden geziene vechttaferelen op de spoedafdeling van een ziekenhuis. Zuipen en knokken, het universele probleem van zinloos geweld, dinsdag 27 augustus in Telefacts Zomer.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra