Zo moeder, zo dochter

Donderdag 5 januari - In Groot-Brittannië zijn er steeds meer schoonheidssalons die hun publiek zien verjongen en op die trend inspelen. Het is er geen uitzondering dat zelfs kleuters van 4 jaar er hun nagels laten doen of een laagje make-up laten opbrengen. Michelle Devine, heeft zelfs het gat in de markt gevonden. “Ik geef prinsessenfeestjes voor kinderen van 3 tot 9 met alles erop en eraan: manicure, pedicure, gelaatsverzorgingen … het kan allemaal en het is een succes.”, vertelt Michelle.

 

Sommige moeders gaan nog verder in het pamperen van hun kids, zoals Jools Willes. Ze heeft zelf een salon en haar kinderen zijn zo een beetje de proefdieren voor elke nieuwe methode. Zelfs tot in de zelfbruincabine. “Tate, mijn dochtertje, is 4 en krijgt haar eerste sessie met de zelfbruiner. Een mooi kleurtje is toch ook voor een kindje leuk”, vertelt Jools Willis, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

 

Natuurlijk krijgen de mama’s en de schoonheidssalons ook bakken kritiek, want hoe kan een kind nu nog een kind blijven, als het op z’n 4de al van kop tot teen aan het schoonheidsideaal moet beantwoorden?

 

Zo moeder, zo dochter, donderdag in Telefacts 360.