Yoga for kids

30/04/2012 - 16:13

Dinsdag 1 mei - Echtscheidingen, nieuw samengestelde gezinnen, prestatiedruk op school en in de sportclub … onze kinderen staan meer dan ooit onder stress. “Ik heb een onderzoek gedaan bij 3000 kinderen en 1 op de 3 heeft stress. Dat begint al als kleuter. Er zijn vandaag meer kinderen met stress dan volwassenen, dus het is een immens probleem”, zegt Dokter Luc Swinnen, een stress-specialist.

1 van de manieren om stress te bekampen is yoga. Niet alleen voor volwassenen, maar sinds enige tijd ook voor kinderen. "Ik denk dat er geen enkele generatie van kinderen is die yoga en relaxatieoefeningen zo hard nodig heeft als deze", zegt Hedwig Joris. Zij is leerkracht in het basisonderwijs en sinds kort ook kinderyogadocente. Jolien, 11 jaar oud, mediteert en ontspant regelmatig met yoga-oefeningen. “ Volgende week heb ik toetsen op school en daar heb ik altijd stress voor. Ik doe ook nog aan competitiezwemmen. Voor elke wedstrijd doe ik mijn oefeningen en dat helpt”, zegt Jolien. Maar vanaf welke leeftijd heeft yoga eigenlijk zin? En is het niet ver gekomen als kinderen in hun vrije tijd moeten leren mediteren om de druk aan te kunnen?

Telefacts volgt verschillende yogacursussen voor kinderen.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra