Wie voelt de crisis niet?

21/11/2011 - 12:16

Dinsdag 22 november - Het is crisis, Europa waarschuwt voor een recessie, banken moeten gered worden, maar in de afgelopen 2 jaar is het clubje miljardairs wereldwijd van 793 naar 1210 gestegen! Dat schrijft het internationale zakenblad Forbes.  Terwijl veel mensen zich zorgen maken over hoe ze hun rekeningen nog zullen betalen, hoeven de miljardairs in Monaco en Saint-Tropez geen fles champagne minder te drinken.

“Als je een miljardair bent en je verliest een paar miljoen euro, ben je nog steeds een rijk man”, zegt de Nederlander Frans Heesen, vanop zijn boot van 30 miljoen euro. Heesen is zelf jachtenbouwer geweest en verkoopt aan de rijksten der aarde. “Ik ben voor de verjaardag voor mijn vrouw een nieuwe aan het bouwen, die nog groter en nog luxueuzer is”, aldus Heesen. Heesen behoort tot de 500 rijkste Nederlanders, maar uiteindelijk is zijn jacht maar ‘eenvoudig’ in vergelijking met wat er aan de Cote d’Azur nog allemaal ligt. “Het duurste jacht hier kost 300 miljoen euro”, zegt Nadia, die een soort van vastgoedagente van superjachten is. “Het heeft een woonoppervlakte van 2700 vierkante meter, er kunnen 2 helikopters op landen en het heeft zelfs zijn eigen kleine onderzeeër”.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra