Wie vermoordde Ingrid Caeckaert?

29/02/2012 - 13:13

Donderdag 1 maart - Er zijn nieuwe sporen in het meer dan 20 jaar oude onderzoek naar de moord op Ingrid Caeckaert. De jonge vrouw werd op 16 maart 1991 met 62 messteken om het leven gebracht, vlak voor haar appartement in Heist-aan-Zee. Onlangs zette het Brugse gerecht een nieuwe speurder op de zaak om het moorddossier van voor af aan te bestuderen. Met resultaat, want het levert nieuwe sporen op die kunnen leiden naar de dader. De onderzoekers denken aan een afgewezen aanbidder.

De moord op Ingrid Caeckaert heeft het gerecht in Brugge nooit losgelaten. Vorig jaar besliste de onderzoeksrechter om het volledige dossier te laten doorlichten door een nieuwe speurder, Saskia Buyse van de federale politie in Brugge. “Sommige getuigen zeggen na al die jaren dingen die ze al lang op hun lever liggen hebben, maar die ze nooit hebben kunnen of durven zeggen,” zegt ze. Haar werk leverde alvast een paar nieuwe elementen op die wijzen in de richting van één bepaalde aanbidder van Ingrid. “Vlak voor haar dood waren er een aantal bizarre gebeurtenissen. Zo kreeg ze een Valentijnskaartje dat ze niet kon appreciëren en legde iemand een brief in de koffer van haar auto. Door nieuwe verklaringen weten we nu uit welke hoek die liefdesbetuigingen kwamen, alleen hebben we nog geen naam.” De speurders doen nu een oproep tot getuigen om meer te weten te komen over de man. Maar ze houden ook nog andere pistes open. “Ingrid had een vastgoedagentschap in Heist. Misschien wist ze teveel over bepaalde zaken en is ze daarom uit de weg geruimd. We willen niets uitsluiten.”  

Voor de ouders van Ingrid betekenen deze nieuwe sporen weer een beetje hoop. “We leven al 21 jaar in onzekerheid,” zegt Marie-Josephe Vereecke, de moeder van Ingrid. “Ik heb nog altijd hoop, als er maar iemand wil spreken.’ Georges Caeckaert, vader Ingrid: ‘Iemand die zoiets doet, moet niet gelukkig door het leven gaan en gezellig in een café een pintje drinken de volgende dag. Zijn familie mag ook weten wat voor iemand hij is. Hopelijk komen we het nog te weten, wie weet.”

De moord op Ingrid Caeckaert in Telefacts Crime,  donderdag 1 maart om 22u55 bij vtm.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra